Tjuvkika hemma hos oss

Allmänt / hemma, inredning, lägenhet / Permalink / 2
Vi är inte klara på långa vägar med att inreda vår lägenhet men vi börjar komma en bra bit på vägen. Med tanke på att vi startade från NOLL prylar i mars så tycker jag att vi gjort bra ifrån oss. Vi har nästan inhandlat ett helt hem på ett halvår. Nu återstår bara massor med finlir. Mattor, hyllor, tavlor, växter och sånt måste inhandlas. Gästrummet får förbli omöblerat ett tag till tills vi får klart de andra rummen. Men det är så mycket mysigare i lägenheten nu efter att vi bytt all takbelysning. Framför allt i hallen där vi bytt till spotlights istället. Här kommer en liten tjuvkik. Självklart kommer bättre kamerabilder då det börjar bli mer färdigt. 
 
 
Resultatet med den nya lampan över matplatsen. Nu saknas bara en matta under bordet. Tycker ni att vi borde sänka lampan lite kanske? Vi vill hitta en fejk grå liten fårpäls/ullmatta (heter dem det?) att lägga på den vita bänken. Tror det skulle bli fint och mysigt. Eller runda gråa ullsittdynor att lägga ut på varje plats. För just nu är det lite hårt att sitta på bänken.

 
Underlägg från Svenskt Tenn, vinglas från Iittala och ljusstake från Hay. Det blir inte mer skandinaviskt än så. På den vita väggen bakom bordet ska vi sätta upp svart/vita fotografier tagna av Louise (min brors flickvän) för att öka hemmakänslan ännu mer. Så mycket roligare än att köpa en bild från en affär. Det gäller ju att dra nytta av talangerna i familjen nu när man har en så duktig fotograf nära till hands. Eller nära och nära men foton kan ju skickad digitalt som tur är. 
 
 
Sovrummet saknar fortfarande belysning, dekorationskuddar och gardiner. De ska förhoppningsvis inhandlas snart. Och ovanför sängen vill vi sätta upp en hylla eller en tavellist som vi kan fästa två sänglampor på. Lite som på bilden nedan. Om ni undrar varför det inte finns något täcke i sängen så är det för att jag håller på att tvätta sängkläderna just nu. Slängde på filten för att det inte skulle se helt naket ut på bilden. 
 
 
 
Resultatet med de nya spotlightsen i hallen. På den stora vita väggen vill vi ha ett sideboard och ovanför det en stor fin tavla att rikta en utav spottarna på. Vi måste också boka in en målare för att komma och spraymåla taket där de gamla lamporna suttit. Det var nämligen brunt tak under de gamla lamporna. Så jäkla irriterande att målarna som målade taket inte målade under lamporna också! Men men, snart så blir allt fint och precis som vi vill ha det. 
 
#1 - - Emilia:

Jättefint! :) Jag tycker lampan över bordet kan sänkas lite men det är ju svårt att avgöra genom en bild bara :)

Förresten, du har ju rest lite i Sydamerika? Kan inte du skriva om lite tips och sånt. Jag och en vän ska resa runt i Sydamerika nästa vår och håller på och planerar just nu. Vi har tänkt besöka Ilha Grande t.ex., om jag inte minns fel har du skrivit att du varit där va? :)

Svar: Ja, jag håller med, den borde sänkas. Känns som att det kommer att bli ännu mysigare om lampan kommer lite närmre bordet :)
Ja det har jag! Och ja, vi var på Ilha Grande också, det var en av mina favoritplatser :) Vad roligt att du frågade. Jag reste i Brasilien i en månad och sen Argentina i 10 dagar och sedan åkte vi vidare till Centralamerika. Vi skulle egentligen ha åkt till fler länder i Sydamerika men det blev helt enkelt för dyrt. Brasilien är mycket dyrare än vad vi trodde! :) Jag skriver gärna ett inlägg här i bloggen med massa tips och bilder :) Lägger in en påminnelse om att jag ska göra det på lördag! Kram
Emilia

#2 - - Louise:

Jag står gärna till tjänst med tavlor ;D Jag ska försöka få upp alla bilder på hemsidan snart så ni kan se vad som finns.

:)))

Hoppas allt är bra annars! Jag har inte hunnit vara inne och läsa här så aktivt det senaste, men jag ska ta mig tid nu att läsa igenom allt jag missat!

Svar: Ska bli spännande att kika :) Var inne på hemsidan för ett tag sen. Så mycket fina bilder :) Vore kul att ha en på Stockholm eller Sverige och en random. Men vi har funderat på att ha fler tavlor på den väggen så jag är inte säker på om vi vill ha en eller två :) Vi får se. Men minst en i alla fall! Kram
Emilia

Till top