Världens bästa måndag

Allmänt, Australien / Permalink / 1
Vilken dag vad hade igår! Började morgonen med världens bästa nyheter att Mitch fått sitt absoluta drömjobb. Efter massa hoppande och skrik (och gråt från min sida haha) så samlade vi oss och använde all energi för en springrunda. Jag körde 5 km och Mitch 16 km, lite skillnad! Men jag var stolt över mina 5 km i alla fall. 
 
Efter det åkte vi in till stan och gick runt i chinatown. Det är så coolt hur städer kan ha områden som är som ett helt annat land. I chinatown gick vi till ett utav många hål-i-väggen ställen och käkade världens godaste kinamat för inga pengar alls! Det är så kul att Sydney är så mångkulturellt och att det går att få tag på mat från vart som helst i världen. Asiatisk mat är sjukt gott här och jag skulle nog kunna leva på det hela tiden. 
 
Efter chinatown promenerade vi ner till Darling Harbour och promenerade längs vattnet hela vägen till Operahuset. Vädret vad perfekt och gatorna var nästan helt tomma på turister eftersom det var måndag eftermiddag. Det är i alla fall en fördel med att M är ledig på måndagar och tisdagar. Vi avslutade citytrippen med en öl på baren The Glenmore hotel som jag pratade om i några inlägg tillbaka. Baren har en takterrass med världens utsikt över operahuset och skyskraporna. Jag skulle överraska Mitch med champagne för att fira sitt framtida nya jobb men några sekunder innan hade han sagt att han kunde döda för en öl så det blev en grattisskål med öl istället. Inte helt fel det heller. 
 
Braised eggplant. Så sjukt gott! 
 
Pan Fried Pork dumplings 
 
Och steamed pork and chive dumplings
 
Chinatown 
 
Vanlig syn i chinatown
 
 
 
Darling harbour 
 
 
Det enorma bygget av Sydneys nya casino mm. 
 
 
Vackra harbour bridge. 
 
Vi blickade över till Mitch framtida kontor. Så spännande! 
 
En turistbild bara för er :)
 

Utsikten medan vi drack öl på favoritbaren. Hit måste vi gå med brorsan och Louise när de kommer hit! 
 
 
#1 - - Louise:

Det låter som en utmärkt idé! ;)

Svar: Bra! Vi måste definitivt gå dit för en öl på terrassen :)
Emilia

Till top