Världens bästa måndag

Allmänt, Australien / Permalink / 1
Vilken dag vad hade igår! Började morgonen med världens bästa nyheter att Mitch fått sitt absoluta drömjobb. Efter massa hoppande och skrik (och gråt från min sida haha) så samlade vi oss och använde all energi för en springrunda. Jag körde 5 km och Mitch 16 km, lite skillnad! Men jag var stolt över mina 5 km i alla fall. 
 
Efter det åkte vi in till stan och gick runt i chinatown. Det är så coolt hur städer kan ha områden som är som ett helt annat land. I chinatown gick vi till ett utav många hål-i-väggen ställen och käkade världens godaste kinamat för inga pengar alls! Det är så kul att Sydney är så mångkulturellt och att det går att få tag på mat från vart som helst i världen. Asiatisk mat är sjukt gott här och jag skulle nog kunna leva på det hela tiden. 
 
Efter chinatown promenerade vi ner till Darling Harbour och promenerade längs vattnet hela vägen till Operahuset. Vädret vad perfekt och gatorna var nästan helt tomma på turister eftersom det var måndag eftermiddag. Det är i alla fall en fördel med att M är ledig på måndagar och tisdagar. Vi avslutade citytrippen med en öl på baren The Glenmore hotel som jag pratade om i några inlägg tillbaka. Baren har en takterrass med världens utsikt över operahuset och skyskraporna. Jag skulle överraska Mitch med champagne för att fira sitt framtida nya jobb men några sekunder innan hade han sagt att han kunde döda för en öl så det blev en grattisskål med öl istället. Inte helt fel det heller. 
 
Braised eggplant. Så sjukt gott! 
 
Pan Fried Pork dumplings 
 
Och steamed pork and chive dumplings
 
Chinatown 
 
Vanlig syn i chinatown
 
 
 
Darling harbour 
 
 
Det enorma bygget av Sydneys nya casino mm. 
 
 
Vackra harbour bridge. 
 
Vi blickade över till Mitch framtida kontor. Så spännande! 
 
En turistbild bara för er :)
 

Utsikten medan vi drack öl på favoritbaren. Hit måste vi gå med brorsan och Louise när de kommer hit! 
 
 

Bananpannkaka

Allmänt, Mat / Bananpannkaka / Permalink / 1
Testade bananpannkaka till lunch idag och måste säga att jag förstår varför det blivit så populärt. Har sett på massor av bloggar på senaste tiden att det ska vara gott och framför allt nyttigare än vanlig pannkaka. Man mosar bara en banan och vispar ihop med ett ägg och sedan några minuter i stekpannan. Så himla enkelt och snabbt! Smakade faktiskt förvånansvärt likt vanliga pannkakor fast med lite banansmak. Jag drog dock ner på nyttighetsfaktorn och åt den med en klick grädde och hallonsylt. Så gott! Sydney Aquarium

Allmänt, Sydneytips, Video / Aquarium, Sealife, Sydney, Sydneytips / Permalink / 0
Jag har ju helt glömt bort att säga att min mobil mirakulöst började fungera igen. Vilket betyder att alla mina bilder och anteckningar jag trodde jag hade förlorat är tillbaka! Tänkte att jag måste lägga till ett till tips i min katergori för Sydneyaktiviteter. Vi var ju på Sydney Aquarium för två veckor sedan och jag blev verkligen positivt överraskad. Det är i och för sig inte svårt att pleasa mig när det gäller den typen av aktiviteter. Jag älskar alla typer av djurparker och akvarium mm. och jag ville gå till Sydneyakvariet sist jag var här men det hann jag aldrig med. Så det vart en rolig dag nere i turistkvarteren i CBD. Jag har inte så många bra bilder eftersom det är extremt svårt att fota med en mobilkamera på fiskar/hajar som rör sig hela tiden. Därför testar jag att lägga upp ett filmklipp istället. Dock är den väldigt avlång eftersom jag filmade med mobilen i stående läge. I slutet hör ni hur jag börjar asgarva för Mitch har precis märkt att jag står med öppen mun (av fascination) och är så imponerad av alla stora hajar överallt. Jag blev helt plötsligt 10 år och kunde inte sluta stirra på dem. Så himla häftiga djur, men läskiga! Hur som helst, är man i Sydney i några dagar tycker jag att det är värt att besöka Sea Life. Men hade det inte funnits hajar där så hade det inte varit värt priset. Så är man inte så imponerad av att se dem så kan man nog skippa att gå hit. Jag älskade det i alla fall! 
 
En arg och ful fisk.
 
Söta små minipingviner får mat.
 
Den här krabban kallades typ för spider crab eller något sånt och den var gigantisk, nästan 1 meter bred! Snacka om chock om man såg en sådan ute i det fria. 
 
Känslan att ha den här några centimeter ovanför huvudet är rätt så häftig! Kolla in tänderna!
 
Oh, great! I feel so much safer now! Not!
 
 

Sea Life Sydney Aquarium from Emilia25 on Vimeo.

Till top