Countdown to Christmas!

Allmänt, Sverige / Familj, Julafton, Järvsö / Permalink / 0
Nu var jag nära med att starta detta inlägg med "Hej", tror att jag har skrivit för många jobbmejl idag om varje mening börjar med hej. Fast varför inte säga hej till er som läser egentligen? Hur som helst, hej på er! 
 
Jag har en extrem längtan efter jul i år. Det är nästan så att jag vill starta en nedräkning till julafton. Men så långt ska jag inte gå. Det är ju inte så långt kvar i alla fall. 3,5 vecka ungefär, fast nu skulle jag ju inte räkna ner. I år ska vi fira jul i Järvsö hela familjen. Hela familjen är alltså mamma, pappa, lillebror med flickvän och så jag och M såklart. Eftersom vår sommatstuga inte är mer än just en sommarstuga så har vi hyrt ett hus i skidbacken. Jag ser framför mig hur vi kommer pulsa fram i snön, dricka glögg, åka längdskidor, åka snowboard i backen och bara mysa tillsammans. Mitch och jag har haft en liten tråkperiod den senaste tiden då vi har jobbat mycket med visumet och haft lite pengar, inte den roligaste kombinationen. Så nu ser vi fram emot att få hitta på något utanför stan. Vi var uppe i stugan i Järvsö två gånger i somras och nu kliar det lite fingrarna för att åka upp igen. Det här kommer bli vår första jul i Järvsö sedan mormor gick bort. Därför känns det lite extra fint att vi åker upp hela familjen och firar jul där trots att vi inte har mormor att fira med längre. Att traditioner ändå lever vidare och att hon på något sätt vet att vi är där uppe och firar jul allihopa tillsammans känns bra. Det kommer bli mysigt att gå till kyrkan på julafton och tända ljus på graven. Järvsö kommer alltid att vara den plats på jorden där jag kan andas ut och det känns tryggt på ett sätt att veta att man alltid kan åka upp dit när man vill. 
 
Ser extra mycket fram emot att ta fram brädan och åka lite i järvsöbacken. Det var länge sedan nu! Hoppas bara att vädergudarna är med oss i vinter också och att det blir ett vitt Järvsö vi möts av i jul och inte slask och grått väder. Nedan är bilder från olika tillfällen jag varit uppe och åkt bräda med familj och vänner. Det är SÅ vi vill att det ska se ut om en månad! 
 
 
 
 
 
 
Till top