Countdown to Christmas!

Allmänt, Sverige / Familj, Julafton, Järvsö / Permalink / 0
Nu var jag nära med att starta detta inlägg med "Hej", tror att jag har skrivit för många jobbmejl idag om varje mening börjar med hej. Fast varför inte säga hej till er som läser egentligen? Hur som helst, hej på er! 
 
Jag har en extrem längtan efter jul i år. Det är nästan så att jag vill starta en nedräkning till julafton. Men så långt ska jag inte gå. Det är ju inte så långt kvar i alla fall. 3,5 vecka ungefär, fast nu skulle jag ju inte räkna ner. I år ska vi fira jul i Järvsö hela familjen. Hela familjen är alltså mamma, pappa, lillebror med flickvän och så jag och M såklart. Eftersom vår sommatstuga inte är mer än just en sommarstuga så har vi hyrt ett hus i skidbacken. Jag ser framför mig hur vi kommer pulsa fram i snön, dricka glögg, åka längdskidor, åka snowboard i backen och bara mysa tillsammans. Mitch och jag har haft en liten tråkperiod den senaste tiden då vi har jobbat mycket med visumet och haft lite pengar, inte den roligaste kombinationen. Så nu ser vi fram emot att få hitta på något utanför stan. Vi var uppe i stugan i Järvsö två gånger i somras och nu kliar det lite fingrarna för att åka upp igen. Det här kommer bli vår första jul i Järvsö sedan mormor gick bort. Därför känns det lite extra fint att vi åker upp hela familjen och firar jul där trots att vi inte har mormor att fira med längre. Att traditioner ändå lever vidare och att hon på något sätt vet att vi är där uppe och firar jul allihopa tillsammans känns bra. Det kommer bli mysigt att gå till kyrkan på julafton och tända ljus på graven. Järvsö kommer alltid att vara den plats på jorden där jag kan andas ut och det känns tryggt på ett sätt att veta att man alltid kan åka upp dit när man vill. 
 
Ser extra mycket fram emot att ta fram brädan och åka lite i järvsöbacken. Det var länge sedan nu! Hoppas bara att vädergudarna är med oss i vinter också och att det blir ett vitt Järvsö vi möts av i jul och inte slask och grått väder. Nedan är bilder från olika tillfällen jag varit uppe och åkt bräda med familj och vänner. Det är SÅ vi vill att det ska se ut om en månad! 
 
 
 
 
 
 

Den eviga väntan på visum

Allmänt, Visum / Visum / Permalink / 0
Nu har det gått ynka 12 dagar sedan vi postade vår visumansökan till australienska ambassaden i Berlin. 12 dagar är ingenting i förhållande med hur länge vi kan få vänta totalt innan allt är klart. Men för oss känns det som att det redan gått en evighet. Att vårt liv och vår framtid ligger i någon annans händer är inte den roligaste vetskapen direkt. Det går i vågor, ibland är jag superpositiv och tänker att vi kommer ha tur och få visumet fort. Men ibland när jag har dåliga dagar så googlar jag och läser i forum om hur det tagit 13 månader för vissa par att få visumet. Då kan allt kännas extremt hopplöst en liten stund. För vi båda vet att klockan tickar och den 13 mars så går M's svenska visum ut och hans plan lyfter hemåt mot Sydney igen, med eller utan mig vare sig vi vill det eller ej. Det är så sjukt egentligen att vi inte får bestämma hur och när vi vill vara med varandra utan att det är lagar som gör att vi kan tvingas vara ifrån varandra. Det är ju vår vardag men nu när vi bott så länge ihop i Sverige så har man nästan glömt bort att vi snart måste börja tänka på visum igen. Under min tid i Australien levde vi ju med en tickande klocka under båda mina vistelser där och då var det mer påtagligt eftersom jag första gången endast var där i 3 månader och andra gången 6 månader, då fanns det alltid i bakhuvudet att vi snart måste säga hej då igen. Men snart är förhoppningsvis det livet slut. Snart kan vi leva ett lite mer normalt liv. Att åtminstånde kunna planera några år framåt i samma land är något jag ser fram emot! Det är svårt att starta något typ av projekt vare sig det är jobb, inreda lägenhet eller spara till längre resor osv. om man vet att man om några månader ska flytta till andra sidan jorden igen. Nej, nu ska det bli skönt med att slå sig till ro. Bygga upp en vardag tillsammans och kunna njuta av livet på ett annat sätt. Jag är ändå oerhört tacksam för att jag får uppleva allt det här. Att få chansen att bo i Sydney igen är en dröm och jag ska njuta varenda sekund. Jag ska försöka att tänka på det varenda gång det känns tufft och långt kvar tills jag har mitt visum. 
 
Första bilden på oss tillsammans, från Field day festivalen på nyårsdagen 2012 i Sydney. Vilken grym dag det var, så många härliga minnen kommer upp när jag ser den här bilden. 
 
 

Roast dinner

Allmänt, Mat / Permalink / 0
Äntligen är det fredag och helgen har startat. Jag väntar med spänning medan M står i köket och lagar mat och bakar samtidigt. Jag älskar att vi båda gillar att laga mat och att stå i köket. Kan inte tänka mig att vara med någon som inte tyckte om att laga mat och så klart, att äta den! Idag blir det en middag och efterrätt med Australisk touch, eller egentligen brittisk. Men mycket australiensk mat är ju inspirerad av den brittiska därför är det en del likheter. Ikväll blir det roast dinner. Vilket M säger att han åt minst en gång i veckan då han bodde hemma i Sydney, så det var väl på tiden att vi testade att göra det hemma i Stockholm. Det blir en chicken roast med gravy och roasted vegetables. Ursäkta svengelskan men det lät så mycket godare på engelska. Till efterrätt blir det klassisk brittisk äppelpaj. Matkoma here we come! 
 
Innan kycklingen åkte in i ugnen. Ser himla smarrigt ut! 
 
Till top